Wednesday, August 31, 2005

prăjitură cu nisip

Ovidiu Pecican pare sa prezinte toate semnele clinice ale unui "erou de cariera", precum cei din mitologia greaca. Dupa ce si-a dezlantuit cu succes capacitatile analitice pentru a demasca odioasa politica a pungilor in supermarketurile romanesti, Ovidiu nu se culca pe lauri si isi flexeaza din nou fara zabava bicepsii intelectuali, in interesul cititorului, fireste, pentru a-si incerca puterile cu un nou bau-bau care tulbura somnul pruncilor, o adevarata hidra care ameninta linistea si bunastarea cetateanului. Nu, nu e hidra din Laerna ci hidra de la Cotroceni, mai precis strategia prezidentiala de discreditare si influentare a presei romanesti. La o adica, presa nu e fecioara cuminte, cu inalte principii morale, dedicata cauzei informarii cetateanului, ci o "femeie de lume", care petrece noaptea in patul celui care plateste si care nu s-ar da in laturi de la santaj, daca interesul o cere. Pecican se comporta ca un parinte isteric, care-si duce fiica la doctor sa-i obtina certificat de virgina pentru a dovedi ca intre dansa si tanara din filmul porno cu liceeni, scos deja la vanzare pe piata, exista doar o izbitoare asemanare, ele nefiind nicidecum una si aceeasi persoana.

Adica ceea ce noi am vazut cu ochii nu e chiar ceea ce pare a fi: nici vorba de circul jurnalistic al "ostaticilor", unde programul de evolutii la trapez al "artistilor poporului" C.T. Popescu si I. Cristoiu a tinut cap de afis. Pana si Valentin Nicolau, contestat chiar de angajatii sai, e doar o victima a atacurilor prezidentiale care incearca sa-l discrediteze, desi parca mai bine o face el insusi, cand declara suparat ca "babe uteciste si/sau securiste si activisti de partid de raion sunt sortati si pregatiti alaturi de mercenari pentru a fi gata de un desant in TVR".

Cum ar veni, daca un elev deabia reuseste sa-si balbaie lectia cand e scos la tabla, in repetate randuri, e vina profesorului, pentru ca incearca sa-l "discrediteze", punandu-i noate proaste in catalog!

E adevarat ca in povestea cu SRS presedintele pare sa fi actionat lipsit de tact. Dar de aici pana la a specula ca acest "sir de bobarnace" "aduce a miscare strategica si a indicatie adresata posturilor de televiziune" mai e cale lunga, voinice!

Se munceste din greu se pare pe santierele mass-mediei la construirea mitului presedintelui-papusar, cezaric, care incearca sa controloeze autoritar pana si ultimul bastion al libertatii, presa, iar pe Ovidiu Pecican l-au mancat degetele si a pus si el un cocolos de noroi la temelie. Cu autograf, pentru posteritate

0 Comments:

Post a Comment

<< Home